ECOTÈCNIC: LA IMPORTANCIA DE LA SEGURETAT ALIMENTARIA

Vista frontal d'una dona investigadora biòloga que analitza pebrot injectat amb ADN químic per a un experiment d'agricultura científica. Ecotècnic Andorra

La importancia de la seguretat alimentaria

Existeixen malalties d’origen alimentari?

Les malalties d’origen alimentari són una preocupació per a la salut pública en tot el món. Es produeixen quan les persones consumeixen aliments contaminats per bacteris, virus, paràsits o altres substàncies tòxiques. Aquestes malalties poden afectar a qualsevol persona, però són especialment perilloses per a persones amb un sistema immunològic feble, nens petits i persones grans.

Quins efectes poden tenir?

Les malalties d’origen alimentari poden tenir efectes greus en la salut, incloent problemes digestius, malalties renals, infeccions sanguínies i fins i tot la mort. Per això, és important prendre mesures per prevenir-les.

Les nostres recomanacions

  • Higiene en la preparació i manipulaició d’aliments
  • Atenció a la data de caducitat
  • Evitar contaminació creuada

Una de les claus per prevenir les malalties d’origen alimentari és la higiene en la preparació i manipulació dels aliments. Això implica rentar-se les mans i netejar les superfícies de treball i els estris de cuina adequadament. També és important cuinar els aliments a temperatures segures i refrigerar-los correctament per evitar el creixement de bacteris.

A més, és important prestar atenció a la data de caducitat dels aliments i evitar consumir aliments caducats o en mal estat. També és important evitar la contaminació creuada, que es produeix quan els aliments crus entren en contacte amb aliments cuita o amb superfícies contaminades.

Obligacions alimentaries

Les autoritats sanitàries també juguen un paper important en la prevenció de les malalties d’origen alimentari, amb la seva tasca d’inspecció i vigilància de les instal·lacions i processos d’elaboració d’aliments. A més, també realitzen campanyes de conscienciació per informar al públic sobre els riscos i les mesures preventives.

En conclusió, les malalties d’origen alimentari són un perill per a la salut pública i és important prendre mesures per prevenir-les. Això inclou la pràctica d’una correcta higiene en la preparació i manipulació dels aliments, evitar consumir aliments caducats o en mal estat, evitar la contaminació creuada i seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries. Amb aquestes mesures, es pot reduir el risc de malalties d’origen alimentari i garantir una alimentació segura i saludable per a tothom.

A Ecotècnic som experts en la seguretat alimentària, per això, dintre dels nostres serveis tenim:

  • Plans d’autocontrol alimentari
  • Auditories higièniques i verificació del sistema APPCC
  • Anàlisis dels productes, plans de neteja i desinfecció
  • Assessorament sobre seguretat alimentària
  • Auditories alimentàries online per l’autocontrol

Veure aquí servei de seguretat alimentàri

Envia’ns un correu electrònic a , truca’ns a o envia’ns un formulari de contacte.

Envia’ns un correu electrònic a ecotecnic@ecotecnic.com  , truca’ns a  (+376) 800215 o envia’ns un formulari de contacte aquí.

PRESSUPOST GRATUÏT I SENSE COMPROMÍS AQUÍ

    Create your account